Stressz menedzsment tréning

A stressz menedzsment tréning egy workshop, ahol a résztvevők új szemszögből láthatnak rá a stressz kezelésének lehetőségeire. Mindenkinek más jelenti a stressz forrását, mégis vannak olyan eszközök, melyek univerzálisan hatékonyak a stressz csökkentésekor.

A tréning során az alábbi témákat érintjük:

  • A stressz lehetséges forrásai – résztvevői inputok alapján
  • Stressz-szintünk csökkentése különböző eszközökkel
  • Lehet-e a stresszre pozitívan gondolni?
  • Stresszt okozó témáink tudatosítása a tudattalan segítségével – a bal- és jobb-agyfélteke összekötése ’megoldhatatlannak’ gondolt problémák megoldásához (NLP eszköztár használata)
  • Leggyakoribb stresszt okozó témakörök csoportos coachingban történő megbeszélése és lehetséges feloldásuk: kommunikáció okozta stressz, időgazdálkodás okozta stressz, munka-magánélet egyensúlyhiánya okozta stressz, a saját határaink (nem) kommunikálásából adódó stressz (nemet mondás, komfort zóna, másoknak történő megfelelés…)
  • Mit tehetünk a lazulás, relaxáció, légzés terén, ami segít?

 

Módszertanilag a résztvevők saját élményeiket és példáikat behozva dolgozhatnak a csoportban / csapatban sokszor kiscsoportos módban, és így a nap végén nem csak a stresszkezelésről alakul egy jobb megértés a tréningen mutatott eszközök segítségével, hanem már a saját, konkrét problémákról is kialakul egy olyan megélés és tudás, mellyel a résztvevők ezeket kevésbé stresszesen tudják megélni, meglátni.

stressz menedzsment tréning
stressz menedzsment tréning
stressz menedzsment tréning

„A tréner kommunikációs stílusa nagyon kellemes volt, az agenda és az időkeretek világosak, jól felépítettek. Csak így tovább!”

 

„Nagyon tetszik a tréneri stílusod, köszönöm! :)”

 

„Örömmel vennék részt bármely más tréningjén is trénerünknek. Nagyon tetszett, ahogy a témákat behozza és megmutatja nekünk, résztvevőknek. Nyugodt, de a szükséges mértékben asszertívnak láttam, pont annyira, hogy tudjon minket, mint csoportot irányítani. Nagyon jó hangulatot teremtett a tréning során. Az, ahogy Benedek a tréning résztvevőket interpretálta, elképesztő emberismeretről árulkodik!”

 

„Nagyon köszönöm a tréninget, a tréner nagyon nyílt volt, jól felkészült és segítőkész.”

 

„Nagyon köszönöm ezt a szuper tréninget, nagyon élveztem.”