Miben tudok segíteni?

Sok minden szerepel ezen a honlapon, és mindez az elmúlt bő másfél évtized munkatapasztalatából és folyamatos képzéseiből tevődött össze. Az olvasó számára feltűnhet, hogy több alkalommal is szakterületet és országot váltottam motivációmnak és érdeklődésemnek megfelelően. Ez azonban egy tudatos és folyamatos tanulási ív, saját magam fejlesztése, hogy másokat hatékonyan segíthessek.

  • Tréner, coach, csoport facilitátor: Számos csoportot és formációt facilitáltam, új tudást átadva nekik, melyben örömömet lelem. Személyes érdeklődési köröm az asszertív kommunikáció, konfliktuskezelés, stressz-menedzsment, a stratégiai gondolkodás, az üzleti modell innováció és a kreatív problémamegoldás technikái. Miért hasznos ez ügyfeleim számára? Az emberek gyakran ‘ragadnak bele’ egy helyzetbe, pusztán azért, mert még nincs elegendő megértésük ahhoz, hogy kijöjjenek az adott helyzetből és továbbhaladjanak. Ezen témák segítenek továbblépni. Nézd meg személyes coaching témájú oldalaimat.
  • Reklámügynökségi tapasztalat, ahol megtanultam, hogy nem a belsős marketing részleg, hanem a vásárlók fejével érdemes látni egy-egy vállalkozást. Miért hasznos ez ügyfeleim számára? Segítek termék- vagy szolgáltatás-jellemzők helyett a vásárló számára érzékelhető előnyöket kitalálni, és ezáltal megalkotni vállalkozásod/vállalatod egyediségét (az angol Unique Selling Proposition-t, azaz USP-t). Van mire büszkének lennem: az ACG reklámügynökséget 2004-2008 között segítettem az ismeretlenségből egy meghatározó és elismert ügynökséggé tennem stratégiai szemléletemmel. Számos, tender- és díjnyertes stratégiát ‘tettem le az asztalra’, sokszor többéves kampánystratégiákat meghatározva így egy-egy ügyfél számára. 
  • Üzleti Modell innovációs tréner-tanácsadóként facilitálom azon témájú workshopokat, ahol a szervezet jövőjét, stratégiáját, folyamatait, fenntarthatóságát kell újragondolni. Miért hasznos ez ügyfeleim számára? Gyorsan átlátom és felvázolom a jelenlegi üzleti modellt, majd segítek megalkotni a ‘jövőbeni’ modellt, az ügyfelek számára kínált hozzáadott érték vászonnal együtt. Ezáltal hatékonyabban, gyorsabban, jobban ‘betalálva’ lehet ügyfeleket megnyerni a vállalkozás számára. Az egész folyamat nagyon kreatív, vizuális és stratégiai gondolkodású egyszerre, melynek eredményeként hamar felszínre jönnek a rendszerhibák, ahogy a lehetőségek is. Cél, hogy a megfelelő módosításokkal egy fenntartható üzleti modellt alkossunk, közösen.
  • Online marketing stratéga: jól értem a tartalom (content) marketingben rejlő lehetőségeket és annak fontosságát; könnyen utánajárok, hogy egy-egy célcsoport mi alapján keres egy adott szolgáltatást vagy terméket (megfelelő kulcsszavak felkutatása); és az ezekből kialakítandó digitális központ (honlap) szerepét, hogy ügyfeleid könnyen és gyorsan rád találjanak online. Miért hasznos ez ügyfeleim számára? Segítek mélyebben megérteni ügyfeleim célcsoportjainak érdeklődési körét, majd ehhez igazítva teszek javaslatot egy olyan online marketing stratégiára, amellyel célzottabban, több vásárlót lehet bevonzani. Fontosnak tartom átadni ezt a tudást ügyfeleimnek, így ilyen témában is coacholok.
  • Tehetség coaching: a fent említett Üzleti Modell vászonra, valamint a Gallup által kidolgozott erősség alapú coaching alapelveire építkezve dolgozom együtt vállalkozókkal, vezetőkkel és szabadúszókkal, hogy olyan munkakörökbe és szakmai szerepekbe kerülhessenek, amihez leginkább van tehetségük. Miért hasznos ez ügyfeleim számára? 1) Új értelmet kaphat szakmai életed (és persze ez kihatással van magánéletedre is), melynek pozitív dominóhatásaként 2) a szervezet is jobban fog teljesíteni, lévén a felszabadult szakember nagyobb elköteleződéssel végzi munkáját, és nem csak a rutin-tapasztalata tartja ott, ahol van.
  • Holisztikus üzletfejlesztési tanácsadás: a fenti csomagot nevezem én ‘holisztikus üzletfejlesztés’-nek, mivel ezek alkalmazásával tudok egyéneknek és szervezeteknek fejlődni, következő céljukat elérni.

 

Frank Benedek, MBA

team coach, business coach, senior tréner, marketing specialista;

Tel.: +36 30 251 1576

Frank Benedek LinkedIn profil

Hátterem, ami révén segíteni tudok

20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező marketing kommunikációs szakember, tanácsadó, tréner és coach vagyok, aki számos magyar és külföldi vállalkozást, magánembert és szervezetet segített abban, hogy elérjék céljaikat. Az eredeti Strategyzer csapat által kiképzett Business Model Innovation (Üzleti Modell Innováció) trénereként az üzletfejlesztést új szintre emelem ügyfeleim számára: nem egyszerűen egy eszköztárat tanítok meg használni, hanem kreativitásommal, stratégiai és marketing szemléletemmel valóban ‘tennivaló listákat’ állítok össze, és ügyfeleimet végig is kísérem a közösen kialakított stratégia terv kivitelezésében.

Reklámügynökségeknél töltött éveim során, valamint nemzetközi ügyfeleim révén számos iparágba nyertem betekintést, melynek köszönhetően nem csak képben vagyok számos aktuális trenddel, de gyorsan képes vagyok magamat belehelyezni egy adott vállalkozás helyzetébe is. Holisztikus szakmai tapasztalatomat kiegészíti MBA képzésem, melyet a University of Oxford, Said Business Schoolban szereztem meg 2009-ben. Az MBA képzésem során nyertem el négyfős csapatommal az ‘Entrepreneurship Project’ (Vállalkozói Projekt) verseny fődíját, melyet a beadott üzleti terv érdemelt ki. Egy angol társadalmi célú válalkozás számára készített üzleti tervemmel pedig az angol kormány 250,000 GBP-s támogatását is sikerült elnyernem, melynek köszönhetően a vállalkozás 66 londoni iskolában tudta megkezdeni diákoknak szóló programját.

‘Második karrieremnek’ kezelem üzleti coach, team coach, tréneri és szervezetfejlesztő munkakörömet, melyet 2013 tavasza óta végzek különböző vállalkozások és megbízók számára. Tagja vagyok az International Coach Federation-nek (ICF), és a nemzetközileg elismert Professional Certified Coach (PCC) fokozattal 1500+ órányi coaching tapasztalatom is ‘hivatalos’ minősítést kapott, jól jelezve a coaching szakma iránti elkötelezettségemet. Life coaching képesítésemet a Lemma Coachingnál, kommunikációs tréneri képesítésemet a Gordon & TA Oktatásszervező és Tanácsadó Kft.-nél szereztem meg; online marketing menedzseri képesítésemet pedig az Online Marketing Akadémia képzése után kaptam meg.  Team coach képesítésemet a Watson Coach Iskola berkein belül szereztem meg 2019 decemberében. Szervezetfejlesztőként résztvettem a Grow Csoport és a Gordon & TA csapataiban, valamint a British Petroleum (BP) Global Business Services (GBS) L&D csapatában is.  Utóbbinál belső soft-skills és vezetői kompetencia-fejlesztő trénerként, üzleti coach illetve szervezetfejlesztő szakemberként közel 4 évet dolgoztam a Learning and Development (L&D) csapat tagjaként.

Ügyfeleim számára könnyen érthető, azonnal használható eszközöket kínálok. Egyenes, őszinte, pozitív és segítőkész stílusomat ügyfeleim és partnereim egyaránt nagyra értékelik. Egyik elismerése a fenti coaching munkáimnaka Nemzetközi Coach Szövetség, az ICF által odaítélt ICF Prism Award 2019-es elnyerése, melyet coaching csapatommal együtt a BP számára végzett kétéves coaching munkánk és fejlesztési folyamataink elismeréseként kaptunk, mint a csapatot alkotó coachok. Praktikus és hatékony coaching eszköztárnak tartom a Neuro Lingvisztikus Programozás (NLP) gyakorlatait, melyhez számos könyvet és akkreditált NLP Practitioner képzés és Master Practitioner képzés képzést végeztem el.

Legújabb kalandozásaim a Feng Shui világával kapcsolatosak: a többi tudásomhoz hasonlóan ezt is igyekszem a lehető legprofesszionálisabb szinten, akkreditált minősítésben, Feng Shui tanácsadóként megvalósítani, és a Feng Shui eszköztárával segíteni ügyfeleimnek egy jobb életminőségben élni életüket.

Publikációk, média szereplések:

A hosszú hétvégéktől valójában csak szenvedünk

Ön még tehetséges, vagy már rutinból nyomja?

Lehet egy cégben is együttérzés

Pirike megint felmondott

A sikeres vállalkozás titka

Frank Benedek coach ACC
NLP Master Diploma Frank Benedek

Stratégia, kommunikáció és tanácsadással kapcsolatos referenciáim

BP Global Business Services

A BP-nél töltöttem 3,5 évet szervezetfejlesztő, coach és trénerként. Résztvettem kompetenciafejlesztő rendszerük részletes kidolgozásában és számos csapat elakadását segítettem a Képzés & Fejlesztés eszköztárával felszabadítani, újra lendületbe hozva őket. Budapesten, Szegeden és  Istambuli kollégáknak segítettem.

GROW Csoport

Magyarország egyik legjobban ismert szervezetfejlesztő cégénél segítettem a belső projekteket jobban átlátni, a lehetőségeket kiaknázni és megfelelő piackutatás után döntéseket előkészíteni.  A cég marketing és stratégiai projektjeit segítettem projektmenedzserként vezetni.

Quarto Publishing, London

A londoni székhelyű könyvkiadó vállalat belső intranetes felületének struktúrális kialakítása, honlapjának frissítése és a szervezet egységeinek szorosabb integrációja, mint a hatékonyabb működés pillére voltak a főbb feladatok.

Leadberry

A Leadberry egy olyan software, amely a B2B értékesítésnél a lead-ek azonosításában tud nagyon hatékonyan segíteni az értékesítési csapatnak, mivel azonosítja a látogatókat cégek szerint, és segít aztán velük kapcsolatba lépni. Ennek a software termék és szolgáltatásnak a bevezetőkampányában vettem részt angol nyelvű blogok írásával és a blogtartalom-fejlesztésben kínált stratégiai tanácsadásommal.

ACG Reklámügynökség

Van mire büszkének lennem: az ACG reklámügynökséget 2004-2008 között segítettem az ismeretlenségből egy meghatározó és elismert ügynökséggé tennem stratégiai szemléletemmel. Számos, tender- és díjnyertes stratégiát ‘tettem le az asztalra’, sokszor többéves kampánystratégiákat meghatározva így egy-egy ügyfél számára.

Gordon&TA

A szervezet működésének áttekintése és a piaci pozícionálás elemzése. A szervezet tizenöt+ éves működéséből adódó frissítési igény, a marketing lehetőségek, célcsoportok meghatározása és a célcsoportok számára kommunikálandó fő üzenetek meghatározása.