Tréningek, Team coaching

A sikeres szervezetek és vezetők felismerik, hogy munkatársaik elégedettsége a munkájukkal kapcsolatban kizárólag akkor növelhető, ha megfelelő időt, energiát és pénzt fordítanak a munkaerő fejlesztésére és képzésére. Erről szól minden vállalatnál a Képzés-Fejlesztési részleg / funkció (Learning and Development) munkája és célja. A fizetés nagyságrendileg egyforma ugyanazon munkakörökön és szektoron belül (és ezt jól tudja minden munkavállaló), így a motiváció csökkenése, a lemorzsolódás, a munkakedv elvesztése leginkább annak tudható be, hogy egy munkavállaló nem látja maga előtt saját fejlesztési tervét. Nem világos számára, nincs 'felrajzolva' és rendszeres időközönként átbeszélve - és TÁMOGATVA -, hogy miben kell fejlődnie ahhoz, hogy eljusson a következő lépcsőfokra és hosszú távon is motivált legyen. Ezen kompetenciák fejlesztésében és a vezető ilyen téren lévő felelősségében látom én trénerként és coachként a kulcsot, hogy egy átlagos szervezetből egy kiváló szervezet válhasson. Az alábbi témákban tartok rendszeresen tréningeket és igény esetén Team coaching fejlesztéseket szervezetekben, csoportoknak.

Tréning-témák (a lenti témákat céges csapatok számára ajánlom, és igény szerint alakítom a pontos tematikát egy-egy megbízáshoz, cégre szabottan):

 • konfliktuskezelés
 • aszertív kommunikáció
 • időgazdálkodás (time management)
 • személyes hatékonyság
 • self-branding (saját márkám kialakítása, avagy hogyan tudom másoknak megmutatni értékeimet)
 • coaching stílusú kommunikáció
 • önismereti tréning vezetőknek - LSI ® képzés
 • kreatív problémamegoldás és döntéshozatal
 • stressz menedzsment, reziliencia fejlesztése 
 • Value Proposition Design Workshop: a cég ügyfelei számára a céges értékkínálat jobb megfogalmazása
 • Üzleti Modell Vászon tréning (Business Model Canvas): hogyan lehet átalakítani a működést, hogy nagyobb profitot termeljünk?

Tréningjeim egyedisége abban rejlik, hogy a résztvevők egyéni történeteivel, 'elakadásaival' dolgozunk biztonságos és bizalmas légkörben. Az elméleti rész így 'észrevétlenül', mégis nagy hatással kerül átadásra egy nagyon élő, a résztvevő saját világában új értelmet nyerő környezetbe ágyazva. 

Team Coaching:

a Watson Cselekvésorientált Coaching Iskola módszerével dolgozom, melyben Team coachként munkám által arra törekszem, hogy a team képes legyen: megújulni, új elképzeléseket kialakítani; bízni egy elképzelt, közösen kialakított jövőben; megfogalmazni mi az a cél, amiért minden csoporttag szívesen tesz; cselekvővé válni a terveik szerint; új kapcsolati kultúrát kialakítani; új működési módot megteremteni és fenntartani​.

"A cselekvésorientált mód, ami egyedivé teszi a témák feldolgozását, a pszichodráma módszertanából merítkezik. A coach a témákat, helyzeteket megjeleníti, cselekvésbe fordítja, ezzel új perspektívákat nyit, elhagyva a megszokott gondolkodást, működést. Legnagyobb haszna a munkának, hogy a témahozó nemcsak új válaszokat talál, hanem ki is próbálhatja azokat. Az elgondolásain túl, lesz egy saját élménye arról, hogyan tudja azokat megvalósítani. A coach csoportvezetőként bizalmat épít, a csoporttagok arra szerződnek, hogy biztosítják egymásnak az elfogadó, biztonságos teret, ahol bármilyen téma előkerülhet. A kapcsolatok partneriek, kölcsönösségen alapulnak.  Nincs megítélés, kritika, elvárás." - Szabó Gabi, a Watson Coachiskola alapítója

Cselekvésorientált Team Coaching részletekért kattints tovább itt!

Néhány tréning részletesebben:

Üzleti modell vászon tréning

Ismerkedj meg a nemzetközi piacokon hatalmas sikert arató Business Model Innovation (Üzleti Modell Innováció) stratégiai eszköztárral magyarul!  Komplex, kétnapos műhelymunka, ahol a résztvevők élő példákkal, sikeres vállalkozások üzleti modelljeit látva kísérletezhetnek saját vállalkozásuk megújításával.

Asszertív kommunikáció és konfliktuskezelés tréning munkahelyi csapatok és csoportok számára

Munkahelyen csapatok és együtt dolgozó kollégák esetében a konfliktuskezelés azért is különösen fontos, mert napi szinten kell egymással együttműködni, segíteni a másikat, érdekeket érvényesíteni, meghallani a másik valódi igényeit és képviselni saját akaratunkat úgy, hogy a másik ne érezze azt, hogy agresszíven próbálunk fellépni ’ellene’.  A stakeholder menedzsment, csapaton belüli együttműködés, főnök-beosztott viszony javítása, kollégákkal történő együttműködés mind olyan terület, ahol a tréning során tanult eszköztár remekül hasznosítható a napi munkában.

Stressz menedzsment tréning munkahelyi csapatok számára

Módszertanilag a résztvevők saját élményeiket és példáikat behozva dolgozhatnak a csoportban / csapatban sokszor kiscsoportos módban, és így a nap végén nem csak a stresszkezelésről alakul egy jobb megértés a tréningen mutatott eszközök segítségével, hanem már a saját, konkrét problémákról is kialakul egy olyan megélés és tudás, mellyel a résztvevők ezeket kevésbé stresszesen tudják megélni, meglátni.

Kreatív problémamegoldás és döntéshozatal tréning

Ha szeretnéd a vállalkozásodat, ügyfeleidet vagy akár személyes életed problémáit másként látni, és újfajta problémamegoldó eszközökkel kreatívabb megoldásokra jutni, vegyél részt kreatív problémamegoldás és döntéshozatal tréningünkön!