A tehetséget, erősségeket kutató módszer pozitív, de emellett realista – ezért áll közel hozzám. Az alábbi elvekre épül színes gyakorlataival.

A Sikeres emberek 1. titka:

Képesek saját erősségeikre alapozni, és menedzselni a gyengeségeikből fakadó következményeket.

SzámoA sikeres emberek titkas módja van, hogy felfedjük egy ember tehetségét – azt, amiben ő a legjobb. Fókuszálhatunk arra például, hogy milyen tevékenységek okoznak valódi kielégülést. Az ilyen emberek…

Csúcsteljesítményt nyújtanak, nem pedig csak ’jót’ vagy ’átlagosat’. Igazán formában vannak és könnyedén hozzák a legjobbat. Ösztönösen érzik az adott tevékenységet. ’Flow’-ban vannak, fókuszálnak és célba érnek. Szenvedélyük vezérli őket, amelyet világos célkitűzésekre képesek lefordítani és így egészen kimagaslót produkálnak.

Szinte fényképezőgépszerű emlékezetük van. Hamar meglátják fejben a célt. ’A’-ból ’B’-be, majd hirtelen …’Z’-be érkeznek. Rendszeresen elérik a ’Z’ állapotot’.

Hamar látják a mintázatokat, sémákat. ’Személyes radarrendszerük’ van. Mintha előre látnák azt, ami történni fog. Ez pedig előnyt teremt számukra másokkal szemben, mert több időt és teret nyernek. Rendelkezésükre áll a megfelelő eszköztár a dolgok kezelésére, és a megfelelő eredmények eléréséhez.

Természetes önfegyelmük van. Tudják, hogyan kell átvágni a zavaros káoszon, amikor minden egyszerre történik, és megérteni az adott dolog lényegét. Tudják, hogyan kell feltűrni az ingújjukat, de azt is, hogy mi kell az igazán fontos stratégiai témák megoldásához.

A komplex dolgokat leegyszerűsítik. Krízisek során nyugodtak maradnak. Problémák megoldásánál folyamatosan a tisztánlátásra, a kreativitásra és a konkrét eredményekre fókuszálnak. Elkötelezettek a folyamatos fejlődés és fejlesztés mellett.

Tudják, hogy milyen módszer követése révén válnak sikeressé, és ezt rendszeresen követik is. Hivatásuk egyfajta küldetés számukra, melyet a legkülönbözőbb eszközök segítségével kifejeznek és így értékes munkát végeznek. Arra fókuszálnak, ami projektként inspirálja őket; ösztönző emberekkel és helyszínen. Pontosan tudják, hogy ki számukra az ideális ügyfél és hogyan támogathatják őket úgy, hogy sikeresnek érezhesse magát egy-egy ügyfél.

Először leteszik a szükséges alapokat és utána adják hozzá saját zsenialitásukat. Lendületük, a részletekre figyelési képességük és előadámódjuk is kiemelkedő. Arra is képesek, hogy amikor szükséges, akkor a gazda (vagy vállalkozó) szemével hozzanak létre valamit, ami működik és kiemelkedő eredményeket produkál. Nagyátlagban befejezik azt, amit elkezdtek. Nagyszerű munkát végeznek, ’leszállítják a portékát’ és a minőségre is ügyfelnek.

Képes vagy Te is ilyenné válni – ebben segítek tehetség coachként!

A sikeres emberek 2. titka: 

Saját tehetségükkel tudnak másokat sikeressé tenni

Tehetségünk ki- és felhasználása csak rajtunk múlik, mi döntünk vele kapcsolatban. Minden nap döntést hozunk a legkülönbözőbb dolgokkal kapcsolatban. És minden dolognak van következménye is természetesen – előnyök és hátrányok egyaránt.

Érdemes a dolgokhoz való hozzáállásunk megválasztásával kezdeni. Lehetünk pozitívak vagy negatívak; kreatívak vagy kritikusak; megszámolhatjuk az életünkben lévő jó dolgokat, vagy fókuszálhatunk a minket sújtó terhekre. Választhatjuk a felelősségvállalást vagy a felelősség alóli kibújást.

Választhatunk, hogy erősségeinkkel kizárólag magunkat, vagy másokat is szolgálunk. Végezhetünk olyan tevékenységet, amely ’pusztán’ jóérzést okoz. Ha pénzt is akarunk vele keresni, akkor viszont már fifikásabban kell átgondolni a dolgokat.

Hogyan tudunk olyan tevékenységet végezni, ami örömöt is okoz és meg is lehet belőle élni? Az egyik módszer, hogy megnézzük, milyenek voltak a történelem során azok a figurák, akik valamilyen szolgáltatást kínáltak másoknak emlékezetes módon. Az ilyen emberek általában az alábbiakkel jellemezhetők, mert fókuszáltak:

  • az erősségeikre/tehetségükre: ezekre ’építkeztek’
  • a támogatókra: találtak olyan ügyfeleket vagy munkaadókat, akik pontosan azért alkalmazták őket, amihez a legjobban értettek.
  • a sikerre: támogatóikat hozzásegítették a sikerhez.

 

A sikeres emberek 3. titka: 

Tehetségükkel és erősségeikkel létrehozhatnak szuper csapatokat – és kiváló szervezeteket – amelyek aztán képesek a korábban meghatározott sikervíziót megvalósítani.

A szuperül működő csapatok különlegesek. Gyakran kezdik azzal, hogy erősségeiket azonosítva kiaknázzák a lehetőségeket és tisztázzák, hogy mit jelent önmaguk számára a siker. Ezt alakítják át egy világos történetté, stratégiává és olyan úttá, amin végigmennek. Embereik pontosan tudják, hogy épp melyik hegyet másszák meg, hogyan fognak feljutni a csúcsra és hogy mikor.

Jól megfigyelhető, hogy az emberek beállítottsága, nyitottsága és lelki világa hasonló az ilyen csapatokban – miközben erősségeik és tehetségük sokszínű. Olyan emberekből áll össze a csapat, akik pozitívak, professzionálisak és csúcsteljesítményre törekednek. Döntően részt kívánnak venni a folyamatokban, és világos szerződések mentén akarják saját tehetségükkel segíteni a célok elérését.

A csapattagok összehangolják készségeiket, hogy valóban kiemelkedő munkával az ügyfelek számára is kitűnő szolgáltatást kínáljanak. Támogatják és bátorítják egymást, együtt ugorják át az akadályokat és találnak kreatív megoldásokat a kihívásokra. A szupercsapatok megtesznek mindent, hogy elérjék az előre megfogalmazott sikerképüket.

A módszert számos szervezet és csapat alkamazta már sikerrel.

A sikeres emberek titka Neked is alkalhazható, ha szánsz magadra időt, hogy azonosítsd saját képességeidet és erősségeidet.  Ebben tudok segíteni coachként.