Miben tudok segíteni?

Sok minden szerepel ezen a honlapon, és mindez az elmúlt bő másfél évtized munkatapasztalatából és folyamatos képzéseiből tevődött össze. Az olvasó számára feltűnhet, hogy több alkalommal is szakterületet és országot váltottam motivációmnak és érdeklődésemnek megfelelően. Ez azonban egy tudatos és folyamatos tanulási ív, saját magam fejlesztése, hogy másokat hatékonyan segíthessek.

  • Tréner, coach, csoport facilitátor: Számos csoportot és formációt facilitáltam, új tudást átadva nekik, melyben örömömet lelem. Személyes érdeklődési köröm az asszertív kommunikáció, konfliktuskezelés, stressz-menedzsment, a stratégiai gondolkodás, az üzleti modell innováció és a kreatív problémamegoldás technikái. Miért hasznos ez ügyfeleim számára? Az emberek gyakran ‘ragadnak bele’ egy helyzetbe, pusztán azért, mert még nincs elegendő megértésük ahhoz, hogy kijöjjenek az adott helyzetből és továbbhaladjanak. Ezen témák segítenek továbblépni. Nézd meg személyes coaching témájú oldalaimat.
  • Reklámügynökségi tapasztalat, ahol megtanultam, hogy nem a belsős marketing részleg, hanem a vásárlók fejével érdemes látni egy-egy vállalkozást. Miért hasznos ez ügyfeleim számára? Segítek termék- vagy szolgáltatás-jellemzők helyett a vásárló számára érzékelhető előnyöket kitalálni, és ezáltal megalkotni vállalkozásod/vállalatod egyediségét (az angol Unique Selling Proposition-t, azaz USP-t). Van mire büszkének lennem: az ACG reklámügynökséget 2004-2008 között segítettem az ismeretlenségből egy meghatározó és elismert ügynökséggé tennem stratégiai szemléletemmel. Számos, tender- és díjnyertes stratégiát ‘tettem le az asztalra’, sokszor többéves kampánystratégiákat meghatározva így egy-egy ügyfél számára. 
  • Üzleti Modell innovációs tréner-tanácsadóként facilitálom azon témájú workshopokat, ahol a szervezet jövőjét, stratégiáját, folyamatait, fenntarthatóságát kell újragondolni. Miért hasznos ez ügyfeleim számára? Gyorsan átlátom és felvázolom a jelenlegi üzleti modellt, majd segítek megalkotni a ‘jövőbeni’ modellt, az ügyfelek számára kínált hozzáadott érték vászonnal együtt. Ezáltal hatékonyabban, gyorsabban, jobban ‘betalálva’ lehet ügyfeleket megnyerni a vállalkozás számára. Az egész folyamat nagyon kreatív, vizuális és stratégiai gondolkodású egyszerre, melynek eredményeként hamar felszínre jönnek a rendszerhibák, ahogy a lehetőségek is. Cél, hogy a megfelelő módosításokkal egy fenntartható üzleti modellt alkossunk, közösen.
  • Online marketing stratéga: jól értem a tartalom (content) marketingben rejlő lehetőségeket és annak fontosságát; könnyen utánajárok, hogy egy-egy célcsoport mi alapján keres egy adott szolgáltatást vagy terméket (megfelelő kulcsszavak felkutatása); és az ezekből kialakítandó digitális központ (honlap) szerepét, hogy ügyfeleid könnyen és gyorsan rád találjanak online. Miért hasznos ez ügyfeleim számára? Segítek mélyebben megérteni ügyfeleim célcsoportjainak érdeklődési körét, majd ehhez igazítva teszek javaslatot egy olyan online marketing stratégiára, amellyel célzottabban, több vásárlót lehet bevonzani. Fontosnak tartom átadni ezt a tudást ügyfeleimnek, így ilyen témában is coacholok.
  • Tehetség coaching: a fent említett Üzleti Modell vászonra, valamint a Gallup által kidolgozott erősség alapú coaching alapelveire építkezve dolgozom együtt vállalkozókkal, vezetőkkel és szabadúszókkal, hogy olyan munkakörökbe és szakmai szerepekbe kerülhessenek, amihez leginkább van tehetségük. Miért hasznos ez ügyfeleim számára? 1) Új értelmet kaphat szakmai életed (és persze ez kihatással van magánéletedre is), melynek pozitív dominóhatásaként 2) a szervezet is jobban fog teljesíteni, lévén a felszabadult szakember nagyobb elköteleződéssel végzi munkáját, és nem csak a rutin-tapasztalata tartja ott, ahol van.
  • Holisztikus üzletfejlesztési tanácsadás: a fenti csomagot nevezem én ‘holisztikus üzletfejlesztés’-nek, mivel ezek alkalmazásával tudok egyéneknek és szervezeteknek fejlődni, következő céljukat elérni.

 

Frank Benedek, MBA

team coach, business coach, senior tréner, marketing specialista;

Tel.: +36 30 251 1576

Frank Benedek LinkedIn profil

Hátterem, ami révén segíteni tudok

Több mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkező marketing kommunikációs szakember, tanácsadó, tréner és coach vagyok, aki számos magyar és külföldi vállalkozást, magánembert és szervezetet segített abban, hogy elérjék céljaikat. Az eredeti Strategyzer csapat által kiképzett Business Model Innovation (Üzleti Modell Innováció) trénereként az üzletfejlesztést új szintre emelem ügyfeleim számára: nem egyszerűen egy eszköztárat tanítok meg használni, hanem kreativitásommal, stratégiai és marketing szemléletemmel valóban ‘tennivaló listákat’ állítok össze, és ügyfeleimet végig is kísérem a közösen kialakított stratégia terv kivitelezésében.

Reklámügynökségeknél töltött éveim során, valamint nemzetközi ügyfeleim révén számos iparágba nyertem betekintést, melynek köszönhetően nem csak képben vagyok számos aktuális trenddel, de gyorsan képes vagyok magamat belehelyezni egy adott vállalkozás helyzetébe is. Holisztikus szakmai tapasztalatomat kiegészíti MBA képzésem, melyet a University of Oxford, Said Business Schoolban szereztem meg 2009-ben. Az MBA képzésem során nyertem el négyfős csapatommal az ‘Entrepreneurship Project’ (Vállalkozói Projekt) verseny fődíját, melyet a beadott üzleti terv érdemelt ki. Egy angol társadalmi célú válalkozás számára készített üzleti tervemmel pedig az angol kormány 250,000 GBP-s támogatását is sikerült elnyernem, melynek köszönhetően a vállalkozás 66 londoni iskolában tudta megkezdeni diákoknak szóló programját.

‘Második karrieremnek’ kezelem üzleti coach, team coach, tréneri és szervezetfejlesztő munkakörömet, melyet 2013 tavasza óta végzek különböző vállalkozások és megbízók számára. Tagja vagyok az International Coach Federation-nek (ICF), és az általuk elismert és nemzetközileg elfogadott Associate Certified Coach (ACC) fokozatot is megszereztem 2016 nyarán, amely jelzi a coaching szakma iránti elkötelezettségemet és minősítésemet. Jelenleg a PCC fokozat küszöbén állok, 500+ órányi coaching tapasztalattal. Life coaching képesítésemet a Lemma Coachingnál, kommunikációs tréneri képesítésemet a Gordon & TA Oktatásszervező és Tanácsadó Kft.-nél szereztem meg; online marketing menedzseri képesítésemet pedig az Online Marketing Akadémia képzése után kaptam meg.  Team coach képesítésemet a Watson Coach Iskola berkein belül szereztem meg 2019 decemberében. Szervezetfejlesztőként résztvettem a Grow Csoport és a Gordon & TA csapataiban is, jelenleg pedig a British Petroleum (BP) Global Business Services (GBS) részlegénél vagyok belső soft-skills és vezetői kompetencia-fejlesztő tréner, üzleti coach illetve szervezetfejlesztő szakember a Learning and Development (L&D) csapat tagjaként.

Ügyfeleim számára könnyen érthető, azonnal használható eszközöket kínálok. Egyenes, őszinte, pozitív és segítőkész stílusomat ügyfeleim és partnereim egyaránt nagyra értékelik. Legfrissebb elismerése a fenti coaching munkám leírásának a Nemzetközi Coach Szövetség, az ICF által odaítélt ICF Prism Award 2019-es elnyerése, melyet coaching csapatommal együtt a BP számára végzett kétéves coaching munkánk és fejlesztési folyamataink elismeréseként kaptunk, mint a csapatot alkotó coachok.

Publikációk, média szereplések:

A hosszú hétvégéktől valójában csak szenvedünk – Frank Benedek cikke az Origo Üzletrész-ben

Ön még tehetséges, vagy már rutinból nyomja? – Frank Benedek cikke az Origo Üzletrész-ben

Lehet egy cégben is együttérzés – Frank Benedek véleménye az Origo Üzletrész-ben

Pirike megint felmondott – Frank Benedek cikke az Origo Üzletrész-ben

A sikeres vállalkozás titka – Frank Benedek cikke az Origo Üzletrész-ben

Frank Benedek coach ACC